König K-Summit Max: lantul de zapada ideal pentru vehicule electrice

Lanturi antiderapante
20/10/2023

K-Summit Max este solutia ideala pentru BEV-urile care necesita un lant fara elemente interne, construit pentru a rezista la solicitarile generate de aplicarea pe vehicule cu propulsie electrica.

Electrificarea este cu siguranta una dintre principalele tendinte care matura, daca nu perturba, sectorul auto. Din ce in ce mai multi producatori s-au trezit completand gama lor de vehicule ICE (motoare cu combustie interna) cu o linie de MHEV (Vehicul hibrid usor), HEV (Vehicul hibrid), PHEV (Vehicul hibrid cu priza) sau BEV complet electrificat (vehicule electrice cu baterie).

Diferentele structurale dintre vehiculele electrice si cele alimentate cu ICE sunt direct proportionale cu gradul de electrificare a vehiculului. De fapt, BEV-urile alimentate exclusiv cu energie electrica au o arhitectura complet revizuita in comparatie cu vehiculele cu motor standard sau cu grade mai mici de electrificare (MHEV, HEV si PHEV). Acestea din urma sunt in toate scopurile vehicule ICE cu diverse adaptari, dar fara modificari majore.

Odata cu aparitia BEV-urilor, producatorii de vehicule au profitat de oportunitatea pentru a revizui limitarile tipice structurale si de design care au caracterizat vehiculele pe care le-am condus pana ieri.

Diferentele dintre BEV si ICE sunt multe si un articol nu ar fi suficient pentru a le enumera. In cazul nostru, ne concentram pe cele care privesc lanturile de zapada si aplicarea lor: puterea de cuplu si masa vehiculului.

Pe scurt, un BEV furnizeaza mai mult cuplu instantaneu si se caracterizeaza printr-o masa mai mare. Aceste caracteristici influenteaza comportamentul anumitor produse care se aplica unor astfel de vehicule, inclusiv anvelopele dar si lanturile de zapada.

Din acest motiv, in cooperare cu unii dintre cei mai prestigiosi producatori de BEV, am dezvoltat o solutie specifica montata pe suprafata, König K-Summit MAX. Spre deosebire de K-Summit si K-Summit XL, noul K-Summit MAX este echipat cu o banda de rulare intarita care poate face fata mai bine solicitarilor dinamice generate de vehiculele propulsate electric.

K-Summit Max este solutia ideala pentru BEV-urile care necesita un lant fara elemente interne, construit pentru a rezista la solicitarile generate de aplicarea pe vehicule cu propulsie electrica.

Joc interior zero

Fara caracteristici noi! Ca toate lanturile din familia K-Summit, K-Summit Max nu are elemente interne si, prin urmare, nu interfereaza cu componentele unitatii de suspensie.

Montaj exterior

La fel ca toate lanțurile din familia K-Summit, K-Summit Max se caracterizeaza si prin montare exterioara, se fixeaza pe piulita rotii vehiculului, este tensionata cu clichetul integrat si se pozitioneaza automat in timpul conducerii pe suprafata anvelopei.

Banda de rulare de inalta performanta

Cerintele crescute ale vehiculelor electrice in ceea ce priveste puterea si cuplul sunt indeplinite de o banda de rulare special ranforsata. De fapt, in comparatie cu K-Summit si K-Summit XL, K-Summit MAX are o banda de rulare mai groasa, constand din zale de 12 mm si tije sudate de 14 mm. Conexiunea la tije este asigurata de clapetele cu sectiune adanca de 14 mm, care pozitioneaza lantul mai centrat pe anvelopele cu sectiune larga.

Atasament cu dispozitiv U-Adapt si cheie K-Lock

Lanturile din familia K-Summit sunt atasate de piulita sau surubul rotii, care pot avea diferite dimensiuni si conformatii. Dispozitivul U-Adapt este un adaptor unic si universal care se poate strange pe piulite de la 17 mm la 23 mm.

Strangerea se efectueaza cu cheia K-Lock, care semnalizeaza printr-un clic cand este atins cuplul ideal de strangere.

Roata-Scut Contact 0

Aceasta marca indica designul special al lantului care evita, prin definitie, orice contact cu janta din aliaj.

Ambalare

Geanta K-Summit este un concentrat de eleganta si practictibilitate si permite ca lanturile sa fie pastrate in ordine atunci cand nu sunt folosite.

Compatibilitate cu anvelope

K-Summit Max poate fi ajustat pentru a acoperi anvelopele cu diferite circumferinte de rulare. De fapt, spre deosebire de lanturile conventionale, lanturile din familia K-Summit pot acoperi considerabil mai multe dimensiuni datorita reglabilitatii lor.

Compatibilitate vehicul

K-Summit Max este un lant compatibil cu masinile de pasageri si crossoverele, in special cele cu propulsie electrica. In acelasi timp, produsul poate fi folosit si pe masinile sport echipate cu anvelope cu sectiune larga care nu sunt compatibile cu K-Summit sau XL din cauza unor probleme dimensionale.

Pentru a verifica daca K-Summit Max este compatibil cu vehiculul si dimensiunea anvelopei dvs., va rugam sa vizitati configuratorul nostru facand clic pe urmatorul link click aici

Daca nu gasiti vehiculul sau dimensiunea anvelopei dvs. in configuratorul nostru, va rugam sa contactati departamentul nostru de vanzari.

Certificari / Aprobari

K-Summit Max este omologat conform EN 16662-1:2020 si O-Norm V5117, indeplinind pe deplin toate cerintele de reglementare din Europa.

Daca doriti mai multe informatii despre K-Summit Max, puteti contacta asistenta tehnica prin e-mail, telefon si pe canalele noastre sociale.

Tutorial video pentru montare si demontare

Comentarii