Foloseste Codul de reducere BTC15 si ai 15% discount pentru produsele din categoria Back to Campus. Valabil in perioada 27.09-08.10.2023. Vezi pagina Regulament Campanie

Avantaje si dezavantaje – De ce sa alegeti o cutie portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare?

Cutii portbagaj
08/02/2023

De ce sa alegeti o cutie portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare? Iata cateva avantaje si dezavantaje ale cutiilor portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare, astfel incat sa puteti alege cea mai buna solutie pentru transportul bagajelor.

Cutiile portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare sunt o modalitate excelenta de a aduce echipamentul de care aveti nevoie pentru aventuri distractive in aer liber, sunt si o modalitate inteligenta de a adauga mai mult spatiu de depozitare unei masini compacte de oras.

Dar care este diferenta dintre o cutie portbagaj cu prindere pe barele transversale si o cutie portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare si care dintre ele se va potrivi cel mai bine stilului tau de viata?

In acest ghid, vom cerceta avantajele si dezavantajele cutiilor portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare si le vom compara cu cutiile traditionale care se monteaza pe barele transversale.

O lume de posibilitati in spatele masinii tale. Solutiile pentru spatele masinii va duc pe tine si echipamentul tau mai departe...

Cutiile cu montare pe carlig sunt solutia cea mai aerodinamica datorita pozitiei lor in spatele masinii.

... profitati mai mult de vehiculul dvs....

 

Uneltele grele sunt usor de incarcat intr-o cutie montata pe carlig, deoarece sunt mai aproape de sol.

Cutiile portbagaj cu prindere pe carlig economisesc spatiu pe plafon pentru si mai mult echipament!

Platformele montate pe carlig permit atasarea cutiilor portbagaj sau a suporturilor pentru biciclete si chiar solutii hibride care permit montarea ambelor, simultan.

...foloseste-ti vehiculul electric in moduri de care nu stiai ca sunt posibile

Anumite vehicule electrice au restrictii privind capacitatea de incarcare a plafonului. Cu o solutie de transport de marfa in spatele masinii, nu trebuie sa va faceti griji pentru acest lucru. Pur si simplu atasati suportul pentru biciclete sau cutia portbagaj la carligul de remorcare sau la portbagaj si pregatiti-va pentru aventura.

Nu sunteti sigur daca sa alegeti o cutie portbagaj pe carlig sau o cutie portbagaj pe plafon?

Cutiile pe plafon sunt proiectate pentru a fi cat mai rationalizate posibil pentru a scadea rezistenta vantului. Thule proiecteaza unele dintre cele mai rationalizate cutii de pe piata. De asemenea, cutiile cu montare pe barele transversale, sunt cea mai buna optiune pentru a va transporta schiurile sau snowboard-urile. Continuati sa cititi mai jos pentru a vedea mai multe diferente!

Avantaje si dezavantaje ale cutiilor cu montare pe carligul de remorcare

Avantajele unui cutii cu prindere pe carligul de remorcare:

  • Super aerodinamica. Datorita pozitionarii cutiei in spatele masinii, este in mod natural un loc aerodinamic care nu afecteaza consumul de combustibil sau autonomia vehiculului dumneavoastra electric*
  • Mai putina rezistenta la vant inseamna ca folositi mai putin combustibil sau electricitate in timp ce conduceti cu echipamentul impachetat
  • Natura aerodinamica a cutiilor le face, de asemenea, super silentioase atunci cand conduceti
  • Ele va ofera optiunea de a depozita echipamentul chiar daca vehiculul dvs. - ca anumite vehicule electrice - nu va permite sa puneti nimic pe plafon
  • Excelente daca doriti sa lasati spatiu pe plafon pentru alte modele de suporturi
  • Cutiile portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare sunt mai aproape de sol, ceea ce faciliteaza impachetarea articolelor grele. Daca esti un parinte grabit, de exemplu, vei aprecia ca poti sa-ti arunci caruciorul in cutia de marfa din spate fara a fi nevoie sa faci nicio ridicare mare.
  • Anumite cutii portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare pot fi combinate cu un suport pentru biciclete

 

Dezavantajele unui unei cutii portbagaj cu prindere pe carligul de remorcare:

  • Ocupati mai mult spatiu in spate in comparaiie cu o cutie de plafon, ceea ce ar putea ingreuna parcarea in paralel.
  • Deoarece cutiile cu montare pe carligul de remorcare nu pot transporta schiuri - o cutie cu montare pe barele transversale sau un suport de schi este o optiune mai buna pentru o vacanta la schi

Cutie cu prindere pe carligul de remorcare vs cutie cu prindere pe barele transversale

Aerodinamica

 

Cutiile cu prindere pe bare sunt concepute pentru a fi cat mai rationalizate posibil, iar Thule proiecteaza unele dintre cele mai aerodinamice cutii de pe piata. Sunt o optiune excelenta pentru vehiculele care pot transporta ceva pe plafon.

Cutiile cu prindere pe carligul de remorcare, pe de alta parte, au avantajul ca se află in spatele masinii într-un loc care abia afecteaza rezistenta vantului. Cutiile pe carlig, cum ar fi Thule Arcos, genereaza putin sau deloc rezistenta la vant. Aceasta inseamna ca, cu o cutie Thule Arcos, veti folosi aceeasi cantitate de gaz sau electricitate ca un vehicul fara nimic pe el. Sunt o optiune excelenta pentru cei care nu doresc sa transporte nimic pe plafon.

Pozitia pe vehicul

Suporturile cu prindere pe carligul de remorcare sunt instalate in spatele vehiculului dumneavoastra. Acest lucru le face ideale pentru vehicule electrice sau alte masini care nu pot face fata unei sarcini grele pe plafon.

Cutiile montate pe barele transversale, pe de alta parte, sunt pozitionate pe plafon (destul de evident avand in vedere numele lor!) si acest lucru poate fi la indemana. Toate cutiile de plafon va permit sa utilizati portbagajul in mod normal, iar cutiile de plafon Thule sunt special concepute pentru a nu interfera cu usa portbagajului.

Daca doriti acces la portbagaj cu o cutie cu prindere pe carligul de remorcare, trebuie sa alegeti in mod special o cutie care este mobila, se inclina in jos sau se aseaza suficient de jos, astfel incat sa aveti in continuare acces la portbagaj. Thule Arcos are un design curbat si se aseaza jos, astfel incat sa puteti accesa portbagajul oricand aveti nevoie.

Un avantaj al pozitionarii cutiei in spate este ca aceasta este mai aproape de sol. Acest lucru face foarte usor sa impachetati toate lucrurile, deoarece nu trebuie sa va incordati sau sa va intindeti pentru a ajunge la cutie.

Cand transportati biciclete sau schiuri

Montatii bicicletele in spatele vehiculului

Daca doriti sa transportati biciclete in spatele vehiculului, suporturile pentru biciclete pe carligul de remorcare va permit sa faceti exact asta.

Unele suporturi de biciclete pe bara de tractare pot fi folosie si cu o cutie portbagaj! Thule VeloSpace este un suport pentru biciclete pe bara de remorcare care poate fi echipat cu Thule BackSpace XT si folosit ca suport de cutie. Acest lucru inseamna ca puteti impacheta alimente sau echipament de camping intr-o zi si puteti face o excursie cu bicicleta in urmatoarea.

 

 
 
 
 
 
 

Transporta schiurile pe plafonul masinii tale

Cutiile cu montare pe barele transversale sunt o optiune excelenta pentru transportul schiurilor. In special cutiile portbagaj Thule de dimensiuni Alpine, care sunt special concepute pentru schiuri lungi de pana la 200 cm. Cele mai mari cutii Thule se potrivesc cu schiuri de pana la 215 cm. Pentru a gasi dimensiunea potrivita pentru schiurile dvs., consultari pagina cutii portbagaj si filtrati dupa dimensiunea cutiei.

 

*Testele interne de la Thule arata ca modele de cutii cu prindere pe carlig au un efect imbunatatit asupra autonomiei vehiculului dumneavoastra. Cu toate acestea, multi parametri pot afecta consumul de combustibil al vehiculului sau autonomia bateriei. Prin urmare, este posibil sa vedeti rezultate care difera de cele de la Thule.

 

Nu uitati de barele transversale!

Cutiile cu prindere pe barele transversale de la Thule sunt montate pe plafonul masinii dumneavoastra. Daca aveti deja portbagaj de acoperis, asigurati-va ca sunt compatibile. Daca inca nu aveti portbagaj de acoperis, avem cateva optiuni grozave!

Vezi configuratorul de bare transversale

 

Articol preluat de pe Thule.com si tradus in limba romana.

Link articol original: https://www.thule.com/en-ro/articles/guides/why-choose-a-hitch-cargo-carrier

Comentarii