GHID: Cum sa alegeti cel mai potrivit suport de biciclete pentru urmatoarea calatorie

03/06/2022
GHID: Cum sa alegeti cel mai potrivit suport de biciclete pentru urmatoarea calatorie

 

Atunci cand cumparati urmatorul suport pentru biciclete, este important sa cunoasteti diferitele modalitati de a va transporta bicicletele pe vehicul, caracteristicile si beneficiile anumitor modele de suport, precum si cunoasterea capacitatii si limitarile anumitor stiluri si pozitionari pe vehicule. Majoritatea biciclistilor cauta stilul de suport care va fi cel mai usor si mai convenabil de utilizat, pastrand in acelasi timp bicicleta in siguranta si gata de folosit atunci cand descarca la destinatie.

Stilurile de suport pentru biciclete si vehiculul dvs

Primele intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti atunci cand alegeti un suport pentru biciclete pentru vehiculul dvs., sunt ce tip de vehicul aveti si cate biciclete ati dori sa transportati.

Suporturile pentru biciclete vin intr-o varietate de modele si pot fi montate pe plafonul unui vehicul (pe barele transversale), pe carligul de remorcare, pe haion sau pe podeaua unui camion. In functie de tipul de vehicul pe care il aveti veti identifica ce optiuni de suport pentru biciclete sunt disponibile. Va rugam sa consultati Ghidul cumparatorilor Thule pentru a afla ce suporturi pentru biciclete vor fi potrivite cu vehiculul dumneavoastra. Dupa ce ati determinat ce optiuni se potrivesc masinii dvs., puteti restrange stilul in functie de cate biciclete doriti sa transportati.

Cum sa alegeti suportul pentru biciclete potrivit nevoilor dvs.

Dupa ce ati determinat numarul de biciclete pe care intentionati sa le transportati, puteti determina cum doriti sa va transportati bicicletele. Exista trei optiuni:

 1. Suporturi de biciclete cu prindere pe plafonul masinii (pe barele transversale)
 2. Suport de biciclete cu prindere pe carligul de remorcare
 3. Suport de bicilcete cu prindere pe haionul masinii

Iata beneficiile fiecarui stil de suport in functie de locul in care se ataseaza la vehicul:

De ce ar trebui sa optati pentru un suport de biciclete cu prindere pe barele transversale:

Aceste suporturi va ofera acces deplin la portbagajul vehiculului, va permit sa transportati cate o bicicleta fiecare si pot accepta majoritatea dimensiunilor rotilor.

Suporturile de bicicleta cu prindere pe bare transversale sunt ideale atunci cand:

 • Nu aveti o carlig de remorcare si nu doriti sa instalati unul, dar aveti bare transversale instalate pe plafon
 • Vehiculul dumneavoastra are o inaltime mai mica a plafonului
 • Aveti nevoie de acces complet in partea din spate a vehiculului
 • Nu aveti foarte mult spatiu de depozitare

De ce ar trebui sa optati pentru un suport de biciclete pentru partea din spate a vehiculului:

Suport pentru biciclete montat pe carligul de remorcare

Suporturile pentru biciclete montate pe carligul de remorcare sunt cel mai comun stil de suport pentru biciclete si reprezinta o optiune excelenta daca aveti deja un carlig de remorcare pe vehicul sau intentionati sa instalati unul. Aceste suporturi pentru biciclete pot transporta de la una pana la 4 biciclete, sunt usor de montat si limiteaza ridicarea grea si la inaltime mare. Suporturile de biciclete cu prindere pe carligul de remorcare sunt disponibile, de asemenea, in doua stiluri: cu platforma si suspendate.

Suporturile pentru carligul de remorcare cu platforma pot transporta pana la 3 biciclete, sunt proiectate pentru a face incarcarea si descarcarea rapida si usoara, se pliaza atunci cand nu sunt utilizate si se potrivesc cu usurinta la o varietate de stiluri de cadru. Una dintre cele mai bune optiuni pentru acest stil este Thule EasyFold XT 3, un suport de biciclete complet pliabil, compact si usor de utilizat, montat pe carligul de remorcare, pentru toate tipurile de biciclete.

Suporturile de pe carligul de remorcare suspendate pot transporta pana la 4 biciclete si le pot fixa prin tubul superior de pe bicicleta, cum ar fi Thule HangOn, un suport pentru biciclete inclinabil si usor de utilizat.

Suporturile de bicicleta cu prindere pe carligul de remorcare sunt potrivite si recomandate atunci cand:

 • Aveti un carlig de remorcare instalat
 • Vreti sa transportati mai multe biciclete
 • Trebuie sa le incarcati si sa le descarcati cu usurinta
 • Trebuie sa transportati diferite stiluri de cadru de bicicleta
 • Vreti securitate suplimentara pentru transportul bicicletelor

Suporturi de biciclete cu prindere pe haion:

Pentru vehiculele fara bare transversale sau carlig de remorcare, un suport de biciclete cu prindere pe haion este o optiune ideala. Acest stil de suporturi poate transporta de la una pana la 3 biciclete, sunt pliabile si depozitate cu usurinta atunci cand nu sunt utilizate, ceea ce le face o optiune excelenta pentru biciclistii care circula rar sau au spatiu limitat de depozitare in garaj sau acasa, cum ar fi Thule Raceway Pro, un suport pentru portbagaj de 3 biciclete cu securitate in totalitate, cu incuietori si cabluri de otel armate.

Suporturile cu prindere pe haion sunt recomandate atunci cand:

 • Nu aveti un sistem de suport sau un carlig de remorcare si nu doriti sa instalati unul
 • Sunteti un ciclist ocazional care nu merge cu bicicleta des
 • Vreti o varianta economica
 • Nu aveti foarte mult spatiu de depozitare

Indiferent de vehiculul dvs. sau de cate biciclete intentionati sa luati cu dvs. la urmatoarea calatorie, veti gasi sigur o varianta potrivita de transport a bicicletelor, pentru a va bucura din plin de vacanta, de pasiunea pentru ciclism, de aer curat si miscare.

Comentarii